reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tvarohový koláč s cizími broskvemi a anýzovou rozdrobenou peřinkou

Suroviny

  • polohrubá mouka 140 g
  • máslo 80 g
  • cukr 40 g
  • žloutek 1 ks

Náplň

  • měkký tvaroh 250 g
  • máslo 1 lžíce
  • žloutek 2 ks
  • cukr dle potřeby
  • vanilkový cukr 1 ks
  • citronová kůra
  • bílek 2 ks
  • broskvový kompot

Anýzový peřinka (drobenka)

  • drcený anýz 1 lžička
  • polohrubá mouka 50 g
  • máslo 25 g

Z prvních přísad uděláme těsto, vyválíme plát větší než je dno koláčové formy tak, aby se utvořil okraj vysoký asi 3 cm. Korpus upečeme ve středně teplé troubě na světlý odstín, vyndáme z trouby, potřeme tvarohovou náplní, kterou jsme si vymíchali z uvedených surovin, na ni položíme okapané půlky broskví a posypeme je nastrouhanou anýzovou peřinkou – drobenkou. Pak dáme ještě asi na čtvrt hodiny dopéct do trouby.

Zdroj: Tvarohový koláč s cizími broskvemi a anýzovou rozdrobenou peřinkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tvarohovy-kolac-s-cizimi-broskvemi-anyzovou-rozdrobenou-perinkou  [On-line 10.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.