4 porce
- 1 dkg droždí
- 25 dkg hladké mouky
- 1 vaječný žloutek
- nastrouhaná citronová kůra
- 3 dkg cukru
- špetka soli
- 3 dkg másla
Náplň:
- 50 dkg tvarohu
- 3 dkg cukru
- 1 dkg pšeničné krupice
- špetka soli
- 2 vejce
- 1 svazek kopru
- 1 dl smetany
Droždí necháme se špetkou cukru naběhnout v trošce vlažného mléka, přisypeme mouku a přidáme máslo, žloutky, citronovou kůru, zbytek cukru, špetku soli a tolik mléka, abychom získali středně husté těsto.
Dobře propracujeme a na teplém místě necháme vykynout.
Náplň připravíme z tvarohu, který rozmačkáme vidličkou, přidáme jeden žloutek, pšeničnou krupici, špetku soli, jemně nasekaný kopr a nakonec opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílků a ze 2 dkg cukru.
Na vyválené těsto položíme náplň a pečeme v předehřáté troubě při 170-180 0C, dokud koláč nedostane hezkou barvu. Smetanu smícháme s druhým žloutkem a se zbytkem cukru, směs nalejeme na horký koláč, vložíme zpět do trouby a pečeme ještě cca 5 minut.
Zdroj: TV Paprika Učíme se vařit http://tvpaprika.hu/cs/node/3651
Poslední tip, trik či komentář