reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tygří krevety s kari na máslovém toustu

4 porce

krevety

  • 20 ks tygřích krevet
  • 4 lžíce olivového oleje
  • špetka kari
  • sůl

Krevety očistíme a opečeme zprudka a krátce na olivovém oleji až krevety změní barvu, ochutíme kari a solí.

bageta

  • 20 g másla
  • hrst petrželové natě
  • 2 stroužky česneku
  • 1 bageta

Bagetu rozkrojíme na půl, potřeme máslem, které necháme změknout a rozmícháme s jemně sekanou petrželkou a česnekem. Necháme zapéct do křupava pod grilem, nakrájíme na trojúhelníčky.

salát

  • 2 žloutky
  • lžička dijonské hořčice
  • střik vinného octa
  • ½ lžičky krystalového cukru
  • mletý pepř
  • sůl
  • 100 ml oleje
  • 10 ml sladké chilli omáčky
  • 1 ledový salát

na podávání

  • 100 g parmazánu

Žloutky s vinným octem, cukrem, hořčicí, pepřem a solí pořádně rozmíchejte a za stálého míchání přilévejte v malých dávkách olej. Vytvořte majonézovitou emulzi, do které přimíchejte ještě sladkou chilli omáčku a vmíchejte na jemné nudličky nakrájený salát.

Na kousky baget klademe lžíci salátu, krevetu, propíchneme párátkem, posypeme hoblinkami parmazánu.

Zdroj: Tygří krevety s kari na máslovém toustu; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/709-tygri-krevety-s-kari-na-maslovem-toustu/ [On-line 11.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.