4 porce
krevety
- 20 ks tygřích krevet
- 4 lžíce olivového oleje
- špetka kari
- sůl
Krevety očistíme a opečeme zprudka a krátce na olivovém oleji až krevety změní barvu, ochutíme kari a solí.
bageta
- 20 g másla
- hrst petrželové natě
- 2 stroužky česneku
- 1 bageta
Bagetu rozkrojíme na půl, potřeme máslem, které necháme změknout a rozmícháme s jemně sekanou petrželkou a česnekem. Necháme zapéct do křupava pod grilem, nakrájíme na trojúhelníčky.
salát
- 2 žloutky
- lžička dijonské hořčice
- střik vinného octa
- ½ lžičky krystalového cukru
- mletý pepř
- sůl
- 100 ml oleje
- 10 ml sladké chilli omáčky
- 1 ledový salát
na podávání
- 100 g parmazánu
Žloutky s vinným octem, cukrem, hořčicí, pepřem a solí pořádně rozmíchejte a za stálého míchání přilévejte v malých dávkách olej. Vytvořte majonézovitou emulzi, do které přimíchejte ještě sladkou chilli omáčku a vmíchejte na jemné nudličky nakrájený salát.
Na kousky baget klademe lžíci salátu, krevetu, propíchneme párátkem, posypeme hoblinkami parmazánu.
Zdroj: Tygří krevety s kari na máslovém toustu; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/709-tygri-krevety-s-kari-na-maslovem-toustu/ [On-line 11.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář