2−4 porce
- 400 g cukety (tykve)
- 60 g másla
- 1 velká cibule
- 2 lžičky hladké mouky
- 250 ml smetany
- mletý pepř
- sůl
- střik jablečného octa nebo citronové šťávy
- hrst čerstvého kopru
na podávání:
- 2−4 paprikové klobásky
- vařené brambory s máslem a pažitkou
Tykev oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme, osolíme ji a necháme 15 minut odležet. Vodu, kterou cuketa pustí, scedíme.
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dosklovata, přidáme cuketu, zaprášíme moukou, zasmahneme, podlijeme smetanou, osolíme, opepříme a 20 minut dusíme. V případě potřeby podlijeme trochou vody.
Když je mouka provařená, dochutíme citronovou šťávou a vmícháme nasekaný čerstvý kopr a odstavíme.
Klobásky nakrojíme a nasucho opečeme.
Tykev na smetaně podáváme s opečenou klobáskou a vařeným bramborem nebo jako přílohu k pečeným či vařeným masům.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=824
Poslední tip, trik či komentář