Tyrolský knedlík
Ingredience
- 5 starších rohlíků
- 1 cibule
- 75 g slaniny
- Hrst sekané petržele
- 2 vejce
- 250 ml mléka
- Hladká mouka
- Sůl
- Pepř
Rohlíky a slaninu nakrájíme na kostky. Cibulku nasekáme na drobno a se slaninou orestujeme. Pokud chceme, můžeme přidat pár kapek oleje, není však nutností.
Do mísy dáme nakrájený rohlík, 2 vejce, mouku, vlažné mléko, směs z pánve, pažitku a sůl. Lehce vypracujeme těsto, které necháme hodinu a půl uležet v lednici.
Krémové žampiony
Ingredience
- 2 šalotky
- 30 g másla
- 200 g žampionů
- Sůl
- Pepř
- 1 lžička houbového koření
- 80 ml bílého vína
- 1 lžička citronové šťávy
- 150 ml smetany
- Majoránka
- Petrželka
- Kukuřičný škrob
- 2 lžičky Créme Fraiche
Na másle orestujeme na čtvrtky nakrájené žampiony a na drobno nakrájenou šalotku. Po chvilce přilijeme víno, osolíme, opepříme, zakápneme citrónovou šťávou a pod pokličkou uvaříme do měkka. Přidáme smetanu, houbové koření a nasekanou majoránku a petrželku (pozor, bez stonků). Omáčku zahustíme škrobem, který jsme si nejprve promíchali ve vodě. Závěrem přidáme krém.
Zdroj: Tyrolský knedlík s krémovými žampiony; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2366-tyrolsky-knedlik-s-kremovymi-zampiony/ [On-line 08.02.2014
Poslední tip, trik či komentář