reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tyrolský knedlík s krémovými žampiony

Tyrolský knedlík
Ingredience

  • 5 starších rohlíků
  • 1 cibule
  • 75 g slaniny
  • Hrst sekané petržele
  • 2 vejce
  • 250 ml mléka
  • Hladká mouka
  • Sůl
  • Pepř

Rohlíky a slaninu nakrájíme na kostky. Cibulku nasekáme na drobno a se slaninou orestujeme. Pokud chceme, můžeme přidat pár kapek oleje, není však nutností.

Do mísy dáme nakrájený rohlík, 2 vejce, mouku, vlažné mléko, směs z pánve, pažitku a sůl. Lehce vypracujeme těsto, které necháme hodinu a půl uležet v lednici.

 
Krémové žampiony
Ingredience

  • 2 šalotky
  • 30 g másla
  • 200 g žampionů
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 lžička houbového koření
  • 80 ml bílého vína
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 150 ml smetany
  • Majoránka
  • Petrželka
  • Kukuřičný škrob
  • 2 lžičky Créme Fraiche

Na másle orestujeme na čtvrtky nakrájené žampiony a na drobno nakrájenou šalotku. Po chvilce přilijeme víno, osolíme, opepříme, zakápneme citrónovou šťávou a pod pokličkou uvaříme do měkka. Přidáme smetanu, houbové koření a nasekanou majoránku a petrželku (pozor, bez stonků). Omáčku zahustíme škrobem, který jsme si nejprve promíchali ve vodě. Závěrem přidáme krém.

Zdroj: Tyrolský knedlík s krémovými žampiony; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2366-tyrolsky-knedlik-s-kremovymi-zampiony/ [On-line 08.02.2014

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.