reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Úhoř dušený se zelenou čočkou

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 2 úhoře pokrájené na špalíčky a namarinované v marinádě z červeného vína,
    4 větvičky rozmarýnu,
    3 lžíce olivového oleje,
    2 lžíce másla,
    200 g zelené čočky,
    2 lžíce másla,
    1 šalotku nakrájenou nadrobno,
    2 lžíce octa,
    2 snítky tymiánu,
    500 ml kuřecího vývaru,
    2 bobkové listy,
    1 mrkev nakrájenou nadrobno,
    1/4 malého celeru nakrájenou nadrobno,
    2 řapíky celeru nakrájené nadrobno

Čočku namočíme 2 hodiny před vařením. Pak ji slijeme. V hluboké pánvi rozpustíme máslo a zesklovatíme na něm šalotku. Přilijeme ocet a lehce převaříme. Do pánve vložíme čočku, tymián a bobkový list. Zalijeme vývarem a dusíme 10 minut. Pak přisypeme ostatní zeleninu, promícháme a sundáme z ohně.

Špalíčky úhoře, které jsme marinovali nejlépe přes noc v marinádě z červeného vína, vyndáme z marinády. Větvičky rozmarýnu do dvou třetin otrháme a napíchneme na ně rybu jako na špíz. Do rozpálené pánve dáme olivový olej a špízy. Přidáme máslo, česnek, otrhané kousky rozmarýnu, sůl, pepř a opečeme špízy po obou stranách.

Špízy přendáme na čočku a dáme zapéct do trouby při 160 °C na 10 až 15 minut.

 

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/uhor-duseny-se-zelenou-cockou-22-9-2009.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.