Potřebujeme:
- 4 opečené toasty,
- 2 lžíce hladké mouky,
- 100 g šunky,
- 2 lžíce másla,
- 4 dcl mléka,
- 200 g strouhané goudy,
- dijonskou hořčici,
- muškátový oříšek,
- sůl
Nejdříve si připravíme bešamel. Na pánvi si z másla a 2 lžic mouky uděláme jíšku, kterou vmícháme do vroucího mléka, osolíme a nastrouháme trochu muškátového oříšku.
Na plech s pečícím papírem dáme 2 toasty, potřeme pálivou hořčicí, položíme šunku, pokapeme bešamelem, posypeme goudou a přiklopíme druhým toastem. Přelijeme zbytkem bešamelu a posypeme zbytkem sýra. Zapékáme v troubě na 200 – 220°C 10 minut. Na talíři dozdobíme nakrájenou jarní cibulkou.
Zdroj: Uruguayský toast se šunkou a bešamelem; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/uruguaysky-toast-se-sunkou-a-besamelem.html [On-line 07.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář