reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Uruguayský toast se šunkou a bešamelem

Potřebujeme:

  • 4 opečené toasty,
  • 2 lžíce hladké mouky,
  • 100 g šunky,
  • 2 lžíce másla,
  • 4 dcl mléka,
  • 200 g strouhané goudy,
  • dijonskou hořčici,
  • muškátový oříšek,
  • sůl

Nejdříve si připravíme bešamel. Na pánvi si z másla a 2 lžic mouky uděláme jíšku, kterou vmícháme do vroucího mléka, osolíme a nastrouháme trochu muškátového oříšku.

Na plech s pečícím papírem dáme 2 toasty, potřeme pálivou hořčicí, položíme šunku, pokapeme bešamelem, posypeme goudou a přiklopíme druhým toastem. Přelijeme zbytkem bešamelu a posypeme zbytkem sýra. Zapékáme v troubě na 200 – 220°C 10 minut. Na talíři dozdobíme nakrájenou jarní cibulkou.

Zdroj: Uruguayský toast se šunkou a bešamelem; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/uruguaysky-toast-se-sunkou-a-besamelem.html [On-line 07.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.