reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Uzený jazyk v aspiku

pro 4 osoby:

  • 1 uzený vepřový jazyk
  • 45 g želatiny
  • 70 ml octa
  • 1/2 kostky bujónu
  • 100 g mražené zeleninové směsi (hrášek, karotka, kukuřice)
  • 2 bobkové listy lžička soli
  • 100 g lučiny
  • několik kuliček celého pepře
  • několik kuliček nového koření
  • lžíce zakysané smetany
  • lžíce nasekaných čerstvých bylinek
  • čerstvá zelenina na konečné ozdobení

Uzený jazyk uvaříme doměkka. Hotový jazyk dáme zchladit do studené vody a oloupeme. Zeleninu povaříme v osolené vodě a necháme okapat.

Připravíme aspik. V 500 ml vody rozpustíme polovinu bujónové kostky. Přidáme ocet, koření, sůl a dobře povaříme. Želatinu namočíme, necháme nabobtnat a pak ji přidáme do připraveného základu. Aspik nakonec přecedíme přes plátno.
Formy vypláchneme studenou vodou a nalijeme do nich malé množství aspiku tak, abychom pokryli dno. Necháme ztuhnout, pak položíme část zeleniny a zalijeme ji trochou aspiku. Necháme zatuhnout a poklademe plátky Uzeného jazyka, Opakujeme až do zaplnění formy. Aspik necháme důkladně zatuhnout v chladničce.

Aspik vyklopíme tak, že formu ponoříme do horké vody. Lučinu promícháme se smetanou, ochutíme nasekanými bylinkami. Aspik nakrájíme na plátky, ozdobíme čerstvou zeleninou a podáváme s bylinkovou omáčkou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.