4 porce
- 4 filety uzeného pstruha
- 40 g másla
bramborový salát
- 360 g salátových brambor vařených ve slupce
- 4 jarní cibulky
- olivový olej
- 60 g majonézy
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 citron
- hrst plocholisté petrželky
- mletý pepř
- sůl
Nejprve si připravíme bramborový salátek. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo menší plátky.
Cibulku nakrájíme na kolečka a zlehka ji opečeme na oleji.
Majonézu smícháme s hořčicí, citronovou šťávou, sekanou petrželkou, ochutíme pepřem, solí a vmícháme opečenou cibulku.
Filety uzeného pstruha opečeme na másle a podáváme se salátkem.
Zdroj: Uzený pstruh s lehkým bramborovým salátem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1141 [On-line 07.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář