reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Babiččina gruntovní polévka

12−14 porcí

  • 200 g uzeného vepřového masa
  • 500 g vepřové plece
  • 500 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 2 červené cibule
  • 80 g rajčatového protlaku
  • 150 g suché cizrny (před vařením na 12 hodin namočit)
  • 300 g kapusty
  • 300 g brambor
  • 2 vařené červené řepy
  • 5 stroužků česneku
  • celé divoké koření
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej
  • voda na zalití

Uzené maso a vepřovou plec nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji, přidáme zeleninu nakrájenou na větší kousky osmahneme na oleji, vmícháme koření, zarestujeme rajský protlak, namočenou (a scezenou) cizrnu, zalijeme vodou, přiklopíme a vaříme do poloměkka. V této fázi přidáme zbylou zeleninu – nakrájenou kapustu a oloupané, nakrájené brambory. Uvaříme doměkka, dochutíme pepřem, solí a drceným česnekem.

Zdroj: Babiččina gruntovní polévka; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1140 [On-line 07.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.