reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Uzený tempeh se zelím a bramborovými noky

Potřebujeme:

  • 250 g uzeného tempehu,
  • 1 sáček kysaného zelí,
  • 1 malou cibuli,
  • 1 lžíci řepkového oleje,
  • 1 lžičku medu,
  • špetku kmínu,
  • Na noky:
  • 1 kg brambor,
  • kuzu,
  • sůl

Tempeh nakrájíme na kostičky. Cibuli nadrobno. Na pánvi necháme zesklovatět cibuli a orestujeme na ní kostky tempehu. Přidáme zelí a dusíme. Dochutíme lžičkou medu a přidáme trochu kmínu (pokud již jej neobsahuje naložené zelí), osolíme.

Brambory uvaříme ve slupce. Oloupeme a nastrouháme. Smícháme s kuzu, které jsme rozmíchali v troše vody, osolíme. Tvoříme kuličky (noky), které vaříme ve vodě.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/uzeny-tempeh-se-zelim-a-bramborovymi-noky-14-3-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.