Potřebujeme:
- 250 g uzeného tempehu,
- 1 sáček kysaného zelí,
- 1 malou cibuli,
- 1 lžíci řepkového oleje,
- 1 lžičku medu,
- špetku kmínu,
- Na noky:
- 1 kg brambor,
- kuzu,
- sůl
Tempeh nakrájíme na kostičky. Cibuli nadrobno. Na pánvi necháme zesklovatět cibuli a orestujeme na ní kostky tempehu. Přidáme zelí a dusíme. Dochutíme lžičkou medu a přidáme trochu kmínu (pokud již jej neobsahuje naložené zelí), osolíme.
Brambory uvaříme ve slupce. Oloupeme a nastrouháme. Smícháme s kuzu, které jsme rozmíchali v troše vody, osolíme. Tvoříme kuličky (noky), které vaříme ve vodě.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/uzeny-tempeh-se-zelim-a-bramborovymi-noky-14-3-2011.html
Poslední tip, trik či komentář