4 porce
- ½ hlávky kapusty
- 2 mrkve
- 1 kořen petržele
- 1 cibule
- 2-3 bobkové listy
- 3-4 kuličky pepře v celku
- 1 citron
- 5 dkg másla
- mouka
- mletá paprika
- 4-5 vajíček
- 2 dl zakysané smetany
Zeleninu, koření a kůru z poloviny citronu vaříme půldruhé hodiny ve slané vodě, potom přecedíme.
Z másla a mouky, do které přisypeme mletou papriku, si uděláme červenou jíšku, zalijeme ji přecezenou polévkou a podle chuti okyselíme šťávou vylisovanou z 1 citronu.
Znovu necháme přejít varem, a pak po jednom dáváme do polévky rozklepnutá vajíčka, přičemž dáváme pozor, aby se nám neroztekla. Vajíčka se nám v polévce uvaří za 3 minuty.
Pak už polévku dávkujeme do talířů a každou porci zakapeme zakysanou smetanou.
Zdroj: TV Paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3708
Poslední tip, trik či komentář