reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vaječná polévka nakyselo – Menu Maryška Vízváryová

4 porce

  • ½ hlávky kapusty
  • 2 mrkve
  • 1 kořen petržele
  • 1 cibule
  • 2-3 bobkové listy
  • 3-4 kuličky pepře v celku
  • 1 citron
  • 5 dkg másla
  • mouka
  • mletá paprika
  • 4-5 vajíček
  • 2 dl zakysané smetany

Zeleninu, koření a kůru z poloviny citronu vaříme půldruhé hodiny ve slané vodě, potom přecedíme.

Z másla a mouky, do které přisypeme mletou papriku, si uděláme červenou jíšku, zalijeme ji přecezenou polévkou a podle chuti okyselíme šťávou vylisovanou z 1 citronu.

Znovu necháme přejít varem, a pak po jednom dáváme do polévky rozklepnutá vajíčka, přičemž dáváme pozor, aby se nám neroztekla. Vajíčka se nám v polévce uvaří za 3 minuty.

Pak už polévku dávkujeme do talířů a každou porci zakapeme zakysanou smetanou.

Zdroj: TV Paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3708

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.