- majonéza 1 balení
- citron
- brambory 1 kg
- mléko 200 m l
- anglická slanina 200 g
- pomeranč
- fazolové lusky 1/2 kg
- filety z tuňáka 5 kusu
- vanilka 1 lusk
- sezamové semínka
- bylinky na dochucení
Z uvařených brambor a horkého mléka ušleháme bramborovou kaši a přidáme do ní vanilku.
Pět tuňákových filetů obalíme ve směsi hladké mouky, bylinek a sezamových zrníček, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji na pánvi.
Majonézu a šťávu z citronu a pomeranče smícháme a získáme pyré na dochucení ryby.
Fazolové lusky zabalíme do slaniny a necháme zapéct v troubě.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vanilkova-kase-tunak-citrusove-pyre [On-line 26.10.2011]
De gustibus non est disputandum. Ale před požitím tohoto jídla se přesvědčím o dostatku použitelných toalet v dosahu. Vzpomněl jsem si na Čapka, o těch dvou jak pekli dort…