- 200 g hladké mouky
- 120 g tuku
- 80 g mletých ořechů
- 30 g práškového cukru
- 100 g vanilkového cukru na obalení
Na vale vypracujeme těsto, utvoříme z něho dlouhý váleček a rozdělíme ho asi na 40 dílků. Z každého dílku utvoříme jeden rohlíček. Pečeme rychle v prudké troubě. Teplé rohlíčky obalujeme ve vanilkovém cukru. Lépe chutnají, když je necháme 10 až 14 dnů uležet. Práci si usnadníme, tvoříme-li rohlíčky pomocí speciálního tvořítka v masovém strojku, nebo: z těsta vyválíme plát asi 5—6 mm silný, vypícháme kolečka a střed vypíchneme menším kolečkem, zůstane nám kružnice asi 6 mm silná, tuto v póloví ně rozřízneme a konce dotvarujeme v úhledný-rohlíček.
Poslední tip, trik či komentář