4 porce:
- 450 g hovězího předního
- sůl
- 60 g másla
- 80 g hladké mouky
- 200 ml mléka
- 100 ml smetany
- ocet a cukr na dochucení omáčky
- 50 g čerstvého kopru nasekaného nadrobno
Hovězí v osolené vodě vaříme alespoň 90 minut. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple.
V hrnci rozpustíme větší polovinu másla. Zaprášíme ho moukou a připravíme jíšku, kterou zalijeme mlékem, 300 ml vývaru z masa a vaříme asi 30 minut. Omáčku pak zjemníme smetanou a odstavíme. Dochutíme ji solí, cukrem, octem a přecedíme ji.
Kopr se zbylým máslem vmícháme do omáčky, kterou už jen prohřejeme.
Podáváme s knedlíkem.
Poslední tip, trik či komentář