reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Variace kovářských plátků, šťouchané brambory

  • kuřecí prsa 3 kusy
  • vepřová plec 5 plátků
  • cibule 10 kusů
  • šlehačka 1 balení
  • eidam 200 g
  • brambory 2 kg
  • máslo 180 g
  • pažitka, sůl, pepř 1 dávka

Oškrábeme brambory, které dáme uvařit do osolené vody.
Omyté maso naklepeme, nasolíme a opepříme. Oloupeme si všechny cibule, osm nakrájíme a rovnoměrně rozprostřeme na dno pekáče. Na vrstvu cibule položíme obojí maso (vepřové na menší kousky, aby se propeklo) a celý pekáč zalijeme šlehačkou. Pečeme asi hodinu, častěji kontrolujeme a otáčíme, aby maso zůstalo šťavnaté. Při dopékání zhruba osm minut před koncem poklademe plátky sýra a gratinujeme na více stupňů, aby se nám udělala sýrová krusta.
Uvařené brambory slijeme, zpěníme nadrobno nakrájené zbylé cibule na másle a rozšťoucháme je v hrnci, přidáme pažitku, dosolíme a můžeme podávat.

Zdroj: Variace kovářských plátků, šťouchané brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/variace-kovarskych-platku [On-line 5.9.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.