- kuřecí prsa 3 kusy
- vepřová plec 5 plátků
- cibule 10 kusů
- šlehačka 1 balení
- eidam 200 g
- brambory 2 kg
- máslo 180 g
- pažitka, sůl, pepř 1 dávka
Oškrábeme brambory, které dáme uvařit do osolené vody.
Omyté maso naklepeme, nasolíme a opepříme. Oloupeme si všechny cibule, osm nakrájíme a rovnoměrně rozprostřeme na dno pekáče. Na vrstvu cibule položíme obojí maso (vepřové na menší kousky, aby se propeklo) a celý pekáč zalijeme šlehačkou. Pečeme asi hodinu, častěji kontrolujeme a otáčíme, aby maso zůstalo šťavnaté. Při dopékání zhruba osm minut před koncem poklademe plátky sýra a gratinujeme na více stupňů, aby se nám udělala sýrová krusta.
Uvařené brambory slijeme, zpěníme nadrobno nakrájené zbylé cibule na másle a rozšťoucháme je v hrnci, přidáme pažitku, dosolíme a můžeme podávat.
Zdroj: Variace kovářských plátků, šťouchané brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/variace-kovarskych-platku [On-line 5.9.2012]
Poslední tip, trik či komentář