reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vdolky

 

  • 400 g hladké nebo polohrubé mouky
  • 30 g droždí
  • 40 g pískového cukru
  • asi 2 dl mléka
  • sůl
  • 1 žloutek
  • 60 g tuku
  • tuk na plech a potření vdolků.

Těsto připravíme z výše uvedených surovin. Z vykynutého nakrájíme stejné kousky, z kterých utvoříme malé bochánky, přendáme je na tukem potřený plech, necháme je ještě chvíli kynout a potom je v dobře vyhřáté troubě upečeme. Ještě horké vdolky potřeme rozehřátým tukem, potíráme povidly, sypeme tvarohem a zdobíme zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem nebo je potíráme marmeládou a podáváme s bílou kávou nebo čajem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.