Suroviny
- makové kaiserky 5 ks
- změklé máslo 1 lžíce
- uzený losos 5 plátků
- vejce 5 ks
- sůl
- pepř
- nasekaná pažitka 1 lžíce
Housky kaiserky položte na pracovní plochu a odřízněte z nich vršek zhruba v jedné třetině odshora. Vydlabejte nebo stlačte střídu uvnitř, okraje potřete máslem a vzniklý důlek vyložte plátkem uzeného lososa.
Dovnitř vyklepněte vejce, osolte ho a opepřete a dejte na 8-12 minut zapéct do trouby vyhřáté na 160°C. Podávejte posypané pažitkou.
Zdroj: Vejce pečené v lososové housce; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vejce-pecene-v-lososove-housce [On-line 13.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář