Potřebujeme:
- 2 vejce,
- 1 lžíci strouhaného nízkotučného sýra,
- 1 lžíci nasekané krůtí či kuřecí šunky,
- 1 malou bílou nebo červenou cibulku nadrobno nakrájenou,
- sůl a pepř
Do hrnce dáme vařit vodu.
Vejce rozklepneme do polyethylenového sáčku (ideální jsou sáčky se zipem). Přidáme ostatní suroviny, sůl, pepř a vše v sáčku mírně promícháme.
Ze sáčku vytlačíme vzduch, uzavřeme jej uzlíkem nebo zipem a vložíme do vařící vody na 15–20 minut.
Sáček vyjmeme, rozstřihneme a hotovou vaječnou sraženinu z něho vysypeme na talíř.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-vejce-sazena-a-sedliny-15-10-2010.html
Poslední tip, trik či komentář