Suroviny:
- 6 vajec na hniličko
- 1 lžíce másla
- 1-2 lžíce hladké mouky
- hrnek vývaru
- půl hrnku mléka
- smetana
- sůl
- 3 lžíce středně pálivé hořčice
- muškátový oříšek
- plochá petržel
- vařený brambor
Do hrnce dáme máslo, hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme vývarem, přidáme hořčici, provaříme, přilijeme mléko a strouhaný muškátový oříšek.
Vejce přepůlíme, přelijeme hořčičnou omáčkou, podáváme s vařeným bramborem s máslem a sekanou petrželí.
Zdroj: VEJCE V HOŘČIČNÉ OMÁČCE; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 19.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář