- 250 g uzeného vařeného bůčku
- 1 veka
- 4 vejce
- 3 dl mléka
- 100 g pórku, cibulové nati, kopřiv, petrželky
- muškátový květ
- mletý pepř
- sůl
- tuk na vymazání formy
Bábovkovou formu vymažeme tukem. Do mísy vložíme na kostky krájenou veku, polejeme mlékem s kořením a žloutky. Přidáme na kostičky nakrájený uvařený uzený bůček, krájenou nať pórku a cibule, pokrájené mladé kopřivy a petrželku. Vše promícháme s pevným sněhem z bílků. Vlijeme do bábovkové formy, kterou jsme vymazali tukem, a ve středně vyhřáté troubě pečeme 35 minut dozlatova.
Zdroj: Velikonoční hlavička; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1225 [On-line 22.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář