4 porce
- 4 plátky nebo podkovy z kapra
- citronová šťáva
- mletý pepř
- sůl
- hladká mouka
- hrst plocholisté petrželky
- olej
- 100 g špeku
- 1 velká cibule
- 4 jarní cibulky
- 2 rajčátka
Kapra zastříkneme citronovou šťávou, opepříme, osolíme, zlehka obalíme v mouce. Na oleji opečeme nakrájený špek a cibuli, vložíme kapra, nejprve kůží dolů, poté obrátíme, přidáme bylinky a na 5 cm kusy nakrájené jarní cibulky a nakrájená, semínek zbavená rajčátka.
Kapra podáváme s velikonoční nádivkou.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10213315170-29.03.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=760
Poslední tip, trik či komentář