reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Velikonoční nádivka

  • 3 vejce
  • 4 žemle
  • 200 ml smetany
  • 50 ml bílého vína
  • šťáva z ½ citronu
  • 200 g uzeného masa
  • 100 g hrášku
  • hrst pažitky
  • 3 snítky majoránky
  • hrst čerstvých bylinek nebo kopřivy
  • mletý pepř
  • sůl
  • máslo na vymazání a strouhanka na vysypání formy

Žloutky oddělíme od bílků. Ke žloutkům přidáme na kostičky nakrájenou žemli, zalijeme smetanou, bílým vínem, zastříkneme citronovou šťávou, promícháme a necháme prosáknout. Do těsta přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, hrášek, ochutíme nasekanými bylinkami, mletým pepřem, solí, a zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Těsto vložíme do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného strouhankou, pečeme při 120° asi 35 minut.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10213315170-29.03.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=760

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.