- 3 vejce
- 4 žemle
- 200 ml smetany
- 50 ml bílého vína
- šťáva z ½ citronu
- 200 g uzeného masa
- 100 g hrášku
- hrst pažitky
- 3 snítky majoránky
- hrst čerstvých bylinek nebo kopřivy
- mletý pepř
- sůl
- máslo na vymazání a strouhanka na vysypání formy
Žloutky oddělíme od bílků. Ke žloutkům přidáme na kostičky nakrájenou žemli, zalijeme smetanou, bílým vínem, zastříkneme citronovou šťávou, promícháme a necháme prosáknout. Do těsta přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, hrášek, ochutíme nasekanými bylinkami, mletým pepřem, solí, a zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Těsto vložíme do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného strouhankou, pečeme při 120° asi 35 minut.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10213315170-29.03.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=760
Poslední tip, trik či komentář