- 250 g vařeného nebo pečeného vepřového masa
- 250 g vařeného uzeného masa
- 250 g vařeného nebo pečeného telecího masa (např. hrudí), případně pečené nebo vařené drůbeží maso
- 6 housek nebo jiného pečiva
- 6 vajec
- 4 stroužky česneku
- sůl, mletý pepř
- muškátový květ
- svazek zelené petrželky nebo mladých kopřiv
- vývar z masa na zvlhčení
- tuk na pekáč
Doměkka uvařená masa necháme vychladnout. Pečivo nakrájíme na kostičky a zvlhčíme je vývarem z masa. Přidáme nakrájené maso, žloutky, drobně nasekané bylinky, koření a česnek utřený se solí. Dobře vše promícháme a nakonec promícháme s pevně ušlehaným sněhem z bílků. Naplníme vymaštěný pekáč a v dobře vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
Tu pravou chuť hlavička získá z jarních bylinek. Můžeme přidat i pažitku, openec, kerblík, libeček, řeřichu, lístky špenátu.
Poslední tip, trik či komentář