reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Velikonoční nádivka – hlavička

 

  • 250 g vařeného nebo pečeného vepřového masa
  • 250 g vařeného uzeného masa
  • 250 g vařeného nebo pečeného telecího masa (např. hrudí), případně pečené nebo vařené drůbeží maso
  • 6 housek nebo jiného pečiva
  • 6 vajec
  • 4 stroužky česneku
  • sůl, mletý pepř
  • muškátový květ
  • svazek zelené petrželky nebo mladých kopřiv
  • vývar z masa na zvlhčení
  • tuk na pekáč

Doměkka uvařená masa necháme vychladnout. Pečivo nakrájíme na kostičky a zvlhčíme je vývarem z masa. Přidáme nakrájené maso, žloutky, drobně nasekané bylinky, koření a česnek utřený se solí. Dobře vše promícháme a nakonec promícháme s pevně ušlehaným sněhem z bílků. Naplníme vymaštěný pekáč a v dobře vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
Tu pravou chuť hlavička získá z jarních bylinek. Můžeme přidat i pažitku, openec, kerblík, libeček, řeřichu, lístky špenátu.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.