reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

VELIKONOČNÍ NÁDIVKA

Ingredience:

  • 8 vajec
  • 6 starších housek
  • 300 ml mléka
  • 300 ml vývaru
  • větší svazek kopřiv (nebo rukoly)
  • svazek jarní cibulky
  • svazek petrželky
  • 1 drobně nakrájená cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 300 g uzeného masa
  • 150 g anglické slaniny
  • 250 g sýru Gouda nebo Čedar
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžička sladké papriky
  • špetka muškátového květu
  • 3 lžíce másla
  • strouhanka a tuk na vymazání pekáčku
  • sůl

Housky nakrájíme na kostičky a zalijeme je v míse mlékem a vývarem. Tekutinu, která se do nich nevsákne, slijeme. Do mísy přidáme žloutky, lehce spařené a pokrájené listy kopřiv, drobně nasekanou jarní cibulku i s natí, plátky česneku a kostičky cibule. Nastrouháme sýr. Nakrájené uzené maso nakrájíme na kostičky a krátce orestujeme na pokrájené slanině a cibulce. Sýr i uzeninu přidáme do mísy, okořeníme, osolíme a dobře promícháme. Ušleháme tuhý sníh z bílků a zlehka ho vmícháme do směsi. Vymažeme pekáček tukem a vysypeme strouhankou. Vlijeme nádivkovou směs, pokryjeme plátky másla a dáme péct do trouby vyhřáté na 180° C. Nádivka se peče do zlatova 30-45 minut. Chutná za tepla s brambory a pažitkou nebo za studena s kyselou okurkou, rajčatovým salátem, apod.
Když chybí mladé kopřivy, můžeme si pomoci ředkvičkovou natí nebo rukolou.

Zdroj: VELIKONOČNÍ NÁDIVKA; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://doma.nova.cz/clanek/recepty/u-haliny-v-kuchyni-vsechny-recepty-z-dvacateho-tretiho-dilu.html: [On-line 05.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.