- Těsto jako na mazanec
- Rozinky
- oloupané mandle
- vejce na potření
Z vykynutého těsta nakrájíme stejné kousky, které rozválíme na válečky, na koncích je necháme tlustší a provlékneme je. Na jednom konci utvoříme hlavičku, do které zapíchneme na zdůraznění oči rozinky, jako zobáček sloupnutou mandli, druhý konec nastříháme několikrát jako ocásek. Z části těsta uděláme zajíce tak, že kousky těsta opět rozválíme na tlustší válečky, na jednom konci nařízneme jako dvě nohy, druhý konec bude hlava s očima z rozinek, čumáček z mandle a nastříhneme uši. Zbylé těsto nakrájíme na menší kousky a stočíme je. Těsto přendáme na tukem potřený plech a necháme ještě několik minut kynout, potom je potřeme rozšlehaným vejcem s mlékem a v dobře vyhřáté troubě upečeme. Vychladlé pečivo podáváme pocukrované nebo pokapané medem.
Poslední tip, trik či komentář