12 kousků:
- 40 g droždí
- 500 g hladké mouky
- 130 g cukru
- 150 ml mléka
- 2 vejce
- špetka soli
- 110 g másla
- 100 g nasekaných loupaných mandlí
- 1 vejce na potření
- sekané mandle a moučkový cukr na dozdobení
- tuk a hrubá mouka na formu
Z droždí, trochy mouky, cukru a mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít.
Zbylou mouku, cukr s vejci, sůl, rozpuštěné máslo a vzešlý kvásek promícháme. Přidáme zbylé mléko, mandle a vypracujeme vláčné těsto. Těsto rozdělíme na tři části. Z každé upleteme cop, který vložíme do formy na biskupský chlebíček a necháme vykynout. Cop potřeme vajíčkem, posypeme mandlemi a při 160 °C upečeme dozlatova.
Poslední tip, trik či komentář