4 porce
dresink
- hrst sekaného kopru
- 100 ml smetany ke šlehání
- 100 g zakysané smetany nebo crème fraîche
- 1 citron
- 1 šalotka
- 1 stroužek česneku
- barevný pepř
- sůl
V míse smícháme nasekaný kopr, smetanu, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, nadrobno nakrájenou šalotku a česnek, ochutíme drceným pepřem, solí a dobře promícháme.
směs zeleniny
- ½ hlávkového salátu
- 4 hrsti polníčku
- 6 ředkviček
- 2 hrsti hráškových lusků
- 12 cherry rajčátek
Omytý a okapaný salát natrháme, přidáme polníček, nakrájené ředkvičky, hráškové lusky, cherry rajčátka a vše zlehka promícháme s výše uvedeným dresinkem.
na podávání
- 1 uzený pstruh
- 2 lžíce kapary
- 4 zastřená vejce
Servírujeme kopeček salátu, doplníme kouskem uzeného pstruha, kapary a zastřeným vejcem.
Zdroj: Velikonoční salát se zastřeným vejcem a uzeným pstruhem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1416-velikonocni-salat-se-zastrenym-vejcem-a-uzenym-pstruhem/ [On-line 19.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář