Pro 4 osoby si připravíme:
- 1 salát lollo biondo
- 1 salát lollo rosso
- 1 svazek ředkviček
- 200 g rajčat
- 2 papriky
- 100 g žampionů
- 50 g slunečnicových semínek
- 1 lžičku másla
- 1 citron
Na sýrovou zálivku:
- 4 lžíce majonézy,po 1 lžíci strouhaného sýru (gouda, niva, parmazán), špetku mletého chilli, 1 lžičku mleté papriky, sůl, 1 lžičku octa
Na zálivku vinaigrette:
- 80 g dijónské hořčice, 150 ml olivového oleje, 1 lžičku vinného octa, 50 ml studeného zeleninového vývaru
Na česnekovou zálivku:
- 750 ml bílého jogurtu, 4 stroužky česneku, 3 snítky pažitky, špetku vegety
Oba saláty důkladně opláchneme, natrháme a vložíme do mísy. Přidáme omyté nakrájené ředkvičky, rajčata a papriky. Žampiony nařežeme na tenké plátky, zakapeme citronem a přidáme k zelenině. (Kdo nemá rád syrové žampiony, může přidat do salátu sterilované).
Těsně před podáváním orestujeme na másle slunečnicová semínka a směs jimi posypeme. K italskému salátu podáváme různé druhy zálivek, které připravíme promícháním uvedených ingrediencí.
Doba přípravy asi 30 minut.
1 porce asi 950 kJ/225 kcal.
Poslední tip, trik či komentář