reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová krkovice s džuvečem

  • 4 plátky z vepřové krkovice
  • olej
  • 2 cibule
  • mletá sladká paprika
  • sůl
  • 600 g různé zeleniny (mrkev, celer, fazolky, hrášek, kedlubny apod.)
  • 1 šálek rýže
  • vývar
  • 1 bobkový list, mletý pepř, česnek, petrželka.

Plátky z krkovice po obvodu a u kostí mělce nakrojíme, naklepeme a opečeme po obou stranách na lžíci oleje. Vyjmeme je, na oleji osmažíme drobně nakrájené cibule, zpěníme mletou paprikou, zalijeme trochou vývaru a přidáme maso. Osolíme je a dusíme do poloměkka. Pak přidáme zeleninu nakrájenou na kousky, rýži, trochu vývaru, koření, rozetřený česnek a pečeme v troubě (nebo dusíme pod poklicí), až maso, zelenina i rýže změknou a vývar je z větší části odpařený. Podáváme s chlebem nebo pečivem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.