reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová kýta na fenyklu a citronu

Ingredience

  • 600 g vepřové kýty s kůží
  • 20 g fenyklových semínek
  • 1 snítka tymiánu
  • 20 ml olivového oleje
  • 200 g malých brambor
  • 2 citrony
  • sůl
  • pepř
  • 50 g másla
  • 100 ml drůbežího vývaru
  • 1 fenykl

V hmoždíři si rozdrtíme tymián a fenyklová semínka. Ke směsi přidáme sůl. Kůži kýty nařízneme na čtverečky a opepříme. Směs vmasírujeme do kůže, zakápneme olejem a znovu namasírujeme. Stejně postupujeme i na druhé straně, ale bez nařezávání. Pak do řezů přidáme trochu másla.

Fenykl nakrájíme na klínky, které dáme do pekáče kolem masa. Kolem vyskládáme také na větší kousky nařezaný citron. A ještě maso kolem dokola zasypeme napůl překrojenými bramborami. Osolíme je a podlijeme vývarem. Pečeme hodinu a půl při 180 °C.

Zdroj: Vepřová kýta na fenyklu a citronu; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2180-veprova-kyta-na-fenyklu-a-citronu/ [On-line 31.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.