reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka na medu a zelenině s rýží

  • 1 kg vepřové panenky
  • sůl, pepř
  • kmín
  • kari koření
  • koření na „čínu“
  • 5 lžic medu
  • olej
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 3 dl vody

Z medu, koření a trochy oleje uděláme marinádu, do které postupně přidáváme panenku nakrájenou na špalíčky. Necháme marinovat minimálně hodinu. Připravenou panenku vložíme na rozpálený olej a zatáhneme z každé strany. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibulku, mrkev a povaříme. Přilijeme (podle oka) převařenou vodu, necháme opět provařit, přendáme do pekáče a dáme asi na hodinu do trouby dopéct. Maso a zelenina se krásně propojí se šťávou a vše dostane skvělou chuť.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-na-medu [On-line 18.6.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.