1 porce
- 150 g (3 x 50 g) vepřové panenky
- sůl
- 2 lžičky kořenící směsi – majoránka, mletý pepř, mletý zázvor, mletý hřebíček, chilli, tymián, mletá paprika, muškátový květ, sladká paprika
- 5 g hladké mouky
- 60 g těsta na bramborák
- olej na smažení
příloha
- dušené bílé a červené zelí.
Maso zlehka naklepeme, osolíme a ochutíme kořenící směsí, poprášíme moukou (bramborák na mase lépe drží), poté obalíme v přiměřeném množství bramboráku a smažíme z obou stran, ne příliš rychle, dozlatova.
Usmaženou panenku necháme okapat na savém papíře a servírujeme ji na horké bílé a červené zelí.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10213315170-19.04.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=766
Poslední tip, trik či komentář