reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka Parmentiére

1 porce

  • 150 g (3 x 50 g) vepřové panenky
  • sůl
  • 2 lžičky kořenící směsi – majoránka, mletý pepř, mletý zázvor, mletý hřebíček, chilli, tymián, mletá paprika, muškátový květ, sladká paprika
  • 5 g hladké mouky
  • 60 g těsta na bramborák
  • olej na smažení

příloha

  • dušené bílé a červené zelí.

Maso zlehka naklepeme, osolíme a ochutíme kořenící směsí, poprášíme moukou (bramborák na mase lépe drží), poté obalíme v přiměřeném množství bramboráku a smažíme z obou stran, ne příliš rychle, dozlatova.

Usmaženou panenku necháme okapat na savém papíře a servírujeme ji na horké bílé a červené zelí.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10213315170-19.04.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=766

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.