4 porce
- 700 g vepřové panenky
- 20 g sušené šunky
- 50 g hladké mouky
- 1 vejce
- mléko
- 2 hrsti čerstvého špenátu
- 100 g růžičkové kapusty
- 100 + 100 ml smetany
- 10 + 10 g másla
- 10 g cibule
- 30 g smetanového křenu
- 400 g bramborové kaše
- 100 g fava fazolí
Panenku opepříme a osolíme a položíme ji na potravinářskou folii, na kterou jsme si rozložili plátky sušené šunky. Panenku zabalíme a folii dobře a pevně utáhneme. Vložíme do pekáče a pečeme při 57−60 °C 45−60 minut.
Připravíme hustší palačinkové těsto, přidáme rozmixovaný špenát a na velmi rozpálené pánvi potřené olejem upečeme palačinky. Aby si palačinky zachovaly krásně zelenou barvu, ihned je zchladíme (vložíme do ledničky).
Kapustičky nakrájíme najemno, vložíme do rozpáleného másla, osolíme, opepříme, zalijeme smetanou. Až se smetana vydusí a kapustičky jsou na skus měkké, jsou připravené k podávání. Ragú plníme do palačinek.
Na másle osmažíme cibulku na kostičky, trochu ji osolíme (tak na sebe naváže vodu a cibule je rychleji hotová). Když je cibule dosklovata, přidáme křeník, zalijeme smetanou, dochutíme solí, vaříme asi 10 minut a na závěr rozmixujeme na jemný krém. Bramborové pyré smícháme s nahrubo nasekanými fava fazolemi.
Maso podáváme nakrájené na špalíčky, jemně zakápneme olivovým olejem a doplníme přílohami.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=901
Poslední tip, trik či komentář