reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka se špenátovou palačinkou, bramborovým pyré a křenovou omáčkou

4 porce

  • 700 g vepřové panenky
  • 20 g sušené šunky
  • 50 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • mléko
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • 100 g růžičkové kapusty
  • 100 + 100 ml smetany
  • 10 + 10 g másla
  • 10 g cibule
  • 30 g smetanového křenu
  • 400 g bramborové kaše
  • 100 g fava fazolí

Panenku opepříme a osolíme a položíme ji na potravinářskou folii, na kterou jsme si rozložili plátky sušené šunky. Panenku zabalíme a folii dobře a pevně utáhneme. Vložíme do pekáče a pečeme při 57−60 °C 45−60 minut.

Připravíme hustší palačinkové těsto, přidáme rozmixovaný špenát a na velmi rozpálené pánvi potřené olejem upečeme palačinky. Aby si palačinky zachovaly krásně zelenou barvu, ihned je zchladíme (vložíme do ledničky).

Kapustičky nakrájíme najemno, vložíme do rozpáleného másla, osolíme, opepříme, zalijeme smetanou. Až se smetana vydusí a kapustičky jsou na skus měkké, jsou připravené k podávání. Ragú plníme do palačinek.

Na másle osmažíme cibulku na kostičky, trochu ji osolíme (tak na sebe naváže vodu a cibule je rychleji hotová). Když je cibule dosklovata, přidáme křeník, zalijeme smetanou, dochutíme solí, vaříme asi 10 minut a na závěr rozmixujeme na jemný krém. Bramborové pyré smícháme s nahrubo nasekanými fava fazolemi.

Maso podáváme nakrájené na špalíčky, jemně zakápneme olivovým olejem a doplníme přílohami.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=901

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.