reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová pečeně

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 2000 g vepřové kýty bez kosti
  • 20 ml jalovcové pálenky
  • 4 kuličky jalovce
  • 1 lžičku sušené majoránky
  • 1 lžičku soli
  • 2 lžičky čerstvě drceného pepře
  • 2 lžíce sádla
  • 2 cibule
  • 150 ml masového vývaru
  • 200 ml červeného vína
  • 1 lžičku hladké mouky
  • bylinky na ozdobení

Vepřovou kýtu omyjeme a osušíme. Položíme ji na talíř, pokapeme jalovcovou pálenkou a chvíli necháme odstát. V misce rozdrtíme jalovec, přidáme majoránku, sůl a drcený pepř. Kořeněnou směsí důkladně potřeme celý povrch masa.
V pekáči rozehřejeme sádlo a pečeni na něm po všech stranách opečeme. Přidáme oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli a necháme ji zezlátnout. Smícháme vývar s vínem, pečeni podlijeme a vložíme do trouby rozehřáté na 200 °C. Pečeme přibližně 70 minut a během pečení maso poléváme výpekem.
Po dopečení maso vyndáme a uchováme teplé. Šťávu zahustíme lžičkou mouky, znovu provaříme a dochutíme ji solí. Pečeni můžeme podávat s bramborovými knedlíky.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.