Suroviny:
- 4 vepřová kolena
- cibule
- mrkev
- petržel
- nové koření
- chilli paprička
- lžíce medu
- bobkový list
- sůl, pepř
Vepřová kolena povaříme v černém pivu, podle potřeby zalijeme vodou a přidáme mrkev, petržel, cibuli a pár kuliček nového koření, celý pepř a bobkový list. Jakmile budou kolena měkká, vyndáme je z vody, necháme vychladnout a vykostíme je. Vývar zredukujeme tak na jednu třetinu. Vykoštěná kolena polijeme troškou omáčky, přidáme nasekanou chilli papričku a lžíci medu a necháme je 20 minut vyudit v udírně. Zredukovanou a přeceděnou omáčkou kolena na závěr polijeme a můžeme servírovat.
Zdroj: VEPŘOVÉ KOLENO NA PIVĚ S MEDEM; Rozpal to šéfe ! – TV Prima http://www.iprima.cz/rozpaltosefe/recepty-ze-6-dilu-rozpal-to-sefe-krok-za-krokem?special=593827 [On-line 22.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář