reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřové kotlety s jablky a špenátem

Potřebujeme:

  • 4 vepřové kotlety s trochou sádla
  • 500 g čerstvého mladého špenátu
  • 100 g medvědího česneku
  • 2 jablka
  • 200 ml jablečného moštu
  • 100 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 svazek jarní cibulky
  • strouhaný muškátový oříšek
  • šťávu z jednoho citronu
  • cukr
  • sůl
  • pepř

Vykostěné kotlety omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a po obou stranách na polovině rozehřátého oleje a másla pečeme na pánvi 4 až 5 minut. Poté je vyjmeme z pánve a postavíme do tepla.

Do výpeku přidáme máslo, vložíme na kolečka nakrájená, citronem zakapaná oloupaná jablka, opečeme, přidáme trochu moštu, krátce povaříme a vyjmeme.

Na jiné pánvi rozehřejeme olej, na kterém zpěníme najemno nasekanou jarní cibulku, přidáme důkladně propraný mladý špenát, osolíme, opepříme, přidáme nasekaný medvědí česnek a smetanu. Kotlety poklademe plátky jablek a špenátem.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/veprove-kotlety-s-jablky-a-spenatem-3-6-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.