reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřové medailonky s bylinkovou krustou

Rozpis na 4 porce:

  • 800 g vepřové panenky
  • 2 cibule
  • 50 g másla
  • čerstvá petrželová nať
  • čerstvý tymián
  • čerstvá bazalka
  • čerstvé oregano
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 50 ml smetany na šlehání
  • 400 g bílých fazolek
  • 400 g zelených fazolek
  • 1 kostka zeleninového bujónu
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

1. Cibuli nakrájenou nadrobno opečeme na rozpáleném oleji. Přimícháme po jedné lžíci nasekaných čerstvých bylinek, sůl, pepř a podusíme.
2. Maso osolíme, opepříme a pečeme, dokud nezměkne. Plátky vyjmeme, obalíme v bylinkové směsi a s kouskem másla p-zvolna dopečeme. Na závěr podlijeme vínem, šlehačkou a podusíme.
3. Fazolky s odříznutými konci vaříme s bujónem 12 minut. Okapané a osolené je opečeme na másle.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.