reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřové řízky po Sicilsku (specialita)

Vepřové řízky po Sicilsku (specialita)
Rozpis pro 4 osoby:

  • 300 g hříbků nebo jiných hub
  • 600 g vepřové kýty
  • 1 větší cibule
  • 1 svazek bazalky
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 8 lžic kečupu
  • špetka drceného pepře
  • 4 lžíce strouhaného sýra (parmezán)

1. Houby očistíme a nakrájíme plátky. Opečeme po obou stranách na rozehřátém másle a dáme stranou. Vepřovou kýtu očistíme a nakrájíme na 8 plátků. Po obvodu je mírně na několika místech nařízneme a po obou stranách je naklepeme.
2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a spolu s nasekanou bazalkou a tymiánem vetřeme do připravených řízků. Na rozpáleném oleji opečeme řízky po každé straně asi 4 minuty. Pak je vyjmeme a uchováme v teple.
3. Na oleji, na kterém jsme opékali řízky, pak opečeme na plátky nakrájená rajčata a ochutíme je solí a pepřem.
4. Rajčata rozdělíme na talíře, položíme na ně řízky a obložíme je plátky hřibů. Vše přelijeme nahřátým kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme např. s rýží a zdobíme čerstvou bazalkou.
Doba přípravy: asi 45 minut
1 porce: asi 1672 kJ/399 kcal

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.