Vepřové řízky po Sicilsku (specialita)
Rozpis pro 4 osoby:
- 300 g hříbků nebo jiných hub
- 600 g vepřové kýty
- 1 větší cibule
- 1 svazek bazalky
- 1 snítka tymiánu
- 1 lžička soli
- 8 lžic kečupu
- špetka drceného pepře
- 4 lžíce strouhaného sýra (parmezán)
1. Houby očistíme a nakrájíme plátky. Opečeme po obou stranách na rozehřátém másle a dáme stranou. Vepřovou kýtu očistíme a nakrájíme na 8 plátků. Po obvodu je mírně na několika místech nařízneme a po obou stranách je naklepeme.
2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a spolu s nasekanou bazalkou a tymiánem vetřeme do připravených řízků. Na rozpáleném oleji opečeme řízky po každé straně asi 4 minuty. Pak je vyjmeme a uchováme v teple.
3. Na oleji, na kterém jsme opékali řízky, pak opečeme na plátky nakrájená rajčata a ochutíme je solí a pepřem.
4. Rajčata rozdělíme na talíře, položíme na ně řízky a obložíme je plátky hřibů. Vše přelijeme nahřátým kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme např. s rýží a zdobíme čerstvou bazalkou.
Doba přípravy: asi 45 minut
1 porce: asi 1672 kJ/399 kcal
Poslední tip, trik či komentář