4 porce
- 60 dkg vepřové kotlety
- 40 dkg paprikových lusků
- 40 dkg rajčat
- 40 dkg cibule
- 60 dkg brambor
- 20-30 dkg mouky (tolik, kolik připravovaný pokrm vstřebá)
- 20 dkg uzené klobásy
- sůl
- pepř
- petrželová nať
- česnek
Vepřovou kotletu upečeme na oleji nebo na sádle. Na tuku, který nám zůstal po pečení masa, osmahneme cibuli, přihodíme rajčata, papriky a vše dohromady podusíme do měkka.
Opečené plátky masa vložíme do zeleninového základu a vše krátce povaříme.
Bramboráčky nebo placičky (existuje na tisíc názvů) je možné připravovat mnohými způsoby, já dodržuji následující postup: Brambory nastrouhám, osolím a přisypu k nim takové množství mouky, kolik bramborová směs vstřebá. Z takto připraveného těsta vytvoříme placičky velikosti dlaně a osmažíme je na hojném množství oleje.
Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3566
Poslední tip, trik či komentář