reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřové žebírko na zelenině připravované pod širým nebem poblíž Lillafüredu

4 porce

  • 60 dkg vepřové kotlety
  • 40 dkg paprikových lusků
  • 40 dkg rajčat
  • 40 dkg cibule
  • 60 dkg brambor
  • 20-30 dkg mouky (tolik, kolik připravovaný pokrm vstřebá)
  • 20 dkg uzené klobásy
  • sůl
  • pepř
  • petrželová nať
  • česnek

Vepřovou kotletu upečeme na oleji nebo na sádle. Na tuku, který nám zůstal po pečení masa, osmahneme cibuli, přihodíme rajčata, papriky a vše dohromady podusíme do měkka.

Opečené plátky masa vložíme do zeleninového základu a vše krátce povaříme.

Bramboráčky nebo placičky (existuje na tisíc názvů) je možné připravovat mnohými způsoby, já dodržuji následující postup: Brambory nastrouhám, osolím a přisypu k nim takové množství mouky, kolik bramborová směs vstřebá. Z takto připraveného těsta vytvoříme placičky velikosti dlaně a osmažíme je na hojném množství oleje.

Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3566

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.