Potřebujeme:
- 500–600 g vepřové krkovičky,
- 1 lžíci hořčice,
- 2 lžíce naloženého zeleného pepře,
- 4 plátky šunky za studena,
- čerstvou majoránku,
- 8 cherry rajčátek,
- hrst žampionů,
- olivový olej, sůl
- alobal
Na gratinované brambory:
- 500 g brambor,
- 2 stroužky česneku,
- 200 ml smetany,
- 100 g nastrouhaného ementálu,
- sůl, pepř,
- máslo na vytření formy a strouhanku na vysypání
Maso osolíme, opepříme a dáme do alobalu. Poklademe šunku, potřeme hořčicí, přidáme zelený pepř, žampiony, rajčátka a majoránku, zakápneme olejem, zabalíme a dáme na gril na 25 minut, poté ještě necháme 5 minut dojít.
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme do vymazané a vysypané formy, osolíme, opepříme a zalijeme smetanou, do které jsme předtím přidali česnek. Posypeme strouhaným sýrem a dáme na 30 minut do trouby na 200 °C.
Zdroj: Vepřový steak se zeleným pepřem; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/veprovy-steak-se-zelenym-peprem.html [On-line 06.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář