- 2 svazky ředkviček
- 4 natvrdo vařená vejce
- 8 hřebíčků
- 4 pepře
- 1 zakysaná smetana
- 1 lžíce majonézy
- sůl, bílý pepř
- citrónová šťáva
- špetku cukru
- 1 hlávkový salát
Ředkvičky omyjeme a nahrubo nastrouháme. Zakysanou smetanu promícháme s majonézou, solí, pepřem, citrónovou šťávou a cukrem, přidáme ředkvičky a lehce promícháme. Vejce uvařená natvrdo oloupeme, do zářezů vsuneme kousky ředkviček jako ouška a tlamičky, oči vytvoříme ze hřebíčků, čumáčky z pepře a ocásky z kořínků ředkviček. Omyté, osušené salátové listy rozdělíme na čtyři talíře, na ně rozdělíme ředkvičkový salát, přelijeme ho smetanovou zálivkou a navrch položíme myšky, vytvořené z vajíček. Podáváme s chlebem nebo s pečivem.
Poslední tip, trik či komentář