reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Veselý ředkvičkový salát

 

  • 2 svazky ředkviček
  • 4 natvrdo vařená vejce
  • 8 hřebíčků
  • 4 pepře
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 lžíce majonézy
  • sůl, bílý pepř
  • citrónová šťáva
  • špetku cukru
  • 1 hlávkový salát

Ředkvičky omyjeme a nahrubo nastrouháme. Zakysanou smetanu promícháme s majonézou, solí, pepřem, citrónovou šťávou a cukrem, přidáme ředkvičky a lehce promícháme. Vejce uvařená natvrdo oloupeme, do zářezů vsuneme kousky ředkviček jako ouška a tlamičky, oči vytvoříme ze hřebíčků, čumáčky z pepře a ocásky z kořínků ředkviček. Omyté, osušené salátové listy rozdělíme na čtyři talíře, na ně rozdělíme ředkvičkový salát, přelijeme ho smetanovou zálivkou a navrch položíme myšky, vytvořené z vajíček. Podáváme s chlebem nebo s pečivem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.