reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vídeňský dort

Těsto:

  • ½ kg mouky
  • 20 dkg práškového cukru
  • 23 dkg másla
  • 2 vejce
  • 1 polévková lžíce vanilkového cukru
  • nastrouhaná kůra z ½ citronu
  • špetka soli

Krém:

  • ¾ kg tvarohu
  • 22,5 dkg másla
  • 12,5 dkg práškového cukru
  • 10 dkg krystalového cukru
  • 6 dkg škrobové moučky
  • 8 vajec
  • sůl
  • nastrouhaná citronová kůra
  • 1 polévková lžíce vanilkového cukru
  • 1 vaječný žloutek na pomazání
  • práškový cukr na posypání

Promícháme všechny suroviny na těsto a rychle je uhněteme. Těsto je velmi citlivé na teplo, a proto se s ním musí pracovat rychle, jinak by se přísady rozpadly. Hotové těsto vložíme na ¾ hodiny odpočinout do chladničky.

Z másla pokojové teploty, vanilkového cukru a nastrouhané citronové kůry utřeme pěnu. Přidáme vaječné žloutky, tvaroh, škrobovou moučku a vše důkladně promícháme.

Z vaječných bílků a krystalového cukru ušleháme pevný sníh a opatrně ho přimícháme do pěny. Těsto vytáhneme z chladničky a vyválíme ho na placku silnou asi 3 mm.

Vyváleným těstem vyložíme formu na dort. Do formy vyložené těstem nalijeme tvarohový krém a dáme péct do předehřáté trouby při maximální teplotě 160 stupňů.

Pečeme 40 minut, pak dortovou formu přikryjeme alobalem nebo papírem na pečení a dopečeme tak, že troubu necháme napůl pootevřenou (troubu necháme pootevřenou pouze v případě, že nemáme troubu s funkcí cirkulace vzduchu).

Doba pečení je asi 70 minut.

Necháme vychladnout, vyklopíme z formy a posypeme práškovým cukrem.

Zdroj: TV Paprika Upečme si něco http://tvpaprika.hu/cs/node/3875

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.