reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vincentovo kuře na zázvoru

Ingredience:

  • 2 menší kuřata
  • 200 g másla
  • citronová kůra
  • plocholistá petrželka
  • mořská sůl
  • čerstvý zázvor
  • 10° světlý ležák
  • 750 ml kuřecího vývaru
  • sušený zázvor
  • 2 citrony
  • 1 lžíce hladké mouky

Nastrouhanou citronovou kůru smícháme s nasekanou petrželkou a solí a v této směsi obalíme plátky másla, na které ještě nastrouháme čerstvý zázvor a ihned vsuneme pod kůži kuřat. Nožky svážeme, křídla obrátíme a podsuneme.

Do pekáče vlijeme pivo, kuřecí vývar, sušený zázvor a dobře zamícháme. Do várky vložíme kuřata a ve vyhřáté troubě na 170 °C pečeme 1,5 hodiny.

Kuře vyjmeme, slijeme většinu šťávy a dopečeme dozlatova.

Slitou šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme 1 lžící mouky, přidáme okrájený a na plátky nakrájený citron, provaříme a podle potřeby naředíme vařícím kuřecím vývarem nebo vodou.

Vařená zelenina

  • 200 g brambor
  • 200 g mrkve
  • 200 g kořenové petržele
  • 200 g kedlubny
  • sůl
  • šafrán

Očištěnou a na kousky nakrájenou zeleninu uvaříme na skus v osolené vodě se šafránem, podáváme jako přílohu.

Zdroj: Vincentovo kuře na zázvoru; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1414-vincentovo-kure-na-zazvoru/ [On-line 13.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.